Feng shui

mudrost usklađivanja zemlje, čovjeka i Svemira

 

Drevno kinesko znanje o usklađivanju energije životnog prostora, osobnosti, sudbine i Svemira.
Prva pomisao na spomen feng shuia, je uređivanje prostora u skladu sa životnom energijom, obično pomislimo na neko preuređenje, dodamo neke figurice, zapalimo svijeće i to je to.

Međutim, feng shui je puno više od toga, to je filzofija skladnog življenja, zapravo mudrost, iza koje stoji nekoliko tisuća godina iskustva i znanja.

 

Feng shui vodi računa kako uskladiti prostor, svoju životnu energiju i sudbinu, kako bismo bili povezani sa Svemirom, prirodom i ljudima oko sebe i tako ostvarili najbolje rezultate u životu.

Feng shui je cjeloviti pristup životu, to je i filozofija i znanje koje na kazuje
kako to provesti u djelo, uči nas koji nam sve alati stoje na raspolaganju.

Nekada je to meditacija, nekada je to uređivanje doma, a nekada promjena
u stilu oblačenja ili promjena neke životne navike - ipak često puta je sve to zajedno.

Na našim feng shui radionicama, najviše pažnje usmjereno je na onaj dio koji se odnosi na životni stil, osobnu energiju i usklađenosti sa Svemirom i sudbinom.

Razlog tome je, što smo svi mi kao osobe glavni izvor energije. Stoga nam ne vrijedi mnogo, ako smo savršeno uredili naš životni prostor, a mi smo često puta ljuti, optužujemo sve oko sebe i uglavnom smo nezadovoljni i nemirni. Tada bismo mi bili jedini izvor negativne energije, kojeg bi trebalo ukloniti iz prostora.

Stoga ako smo pozitivno usmjereni, smireni i živimo u skladu sa svojom okolinom, tada će i naš dom biti automatski skladan i neće biti potrebe za velikim preinakama i preuređenjima.


Fen shui također ukazuje na razdoblja koja mogu biti jako povoljna, pa ih treba iskoristiti za maksimalne rezultate.

Isto tako moguće je vidjeti koja su razdoblja u godini nepovoljna, pa je potrebno izbjegavati veće aktivnosti i više energije usmijeriti u meditaciju i rad na sebi.


Želtie li saznati koji dio godine je posebno povoljan za vas, a kada biste se trebali primiriti u svojim aktivnostima, onda je radionica feng shuia prava prilika.

Osim toga naučit ćete i zašto je od ključne važnosti naučit se dobro i kvalitetno opustiti i izgrađivati unutarnji mir, kako biste živjeli skladnim, kreativnim i ispunjenim životom visoke svijesti i mudrosti.